Vicky probeert dingen: de barre-workout bij Yoga Factory

Wie mij goed kent, weet dat ik niet de meest impulsieve persoon ben. Maar af en toe laat ik mij overtuigen “eens iets geks” te doen. Zo werd ik een keer uitgenodigd om de barre-workout bij de Antwerpse Yoga Factory uit te proberen. Een verslag… 

Overmoedig. Dat is hoe ik die vrijdagochtend de prachtige studio op ‘t Eilandje binnenkwam. Hoe moeilijk kan zo’n barre-workout zijn, dacht ik bij mezelf terwijl ik langzame, berekende bewegingen visualiseerde die hoogstens mijn lenigheid op de proef zouden stellen. En lenig ben ik wel.

Een paniekgevoel bekruipt me wanneer ik de sets halters naast de yogamat opmerk. “Onervaren sporters nemen best de halters van 500 gram in plaats van die van 1 kilo”, kondigt Hayley Alexander aan. De Australische instructrice én jonge moeder heeft een lichaam dat niet zou misstaan in een sample size. Zij neemt natuurlijk de halters van 1 kilo, net als alle andere dames in de les. Ik weet meteen hoe laat het is en opteer ongegeneerd voor de halfjes.

Barre workout: not for wimps. Confession: I’m a huge wimp. ? @yoga_factory

Een bericht gedeeld door Vicky Dorny – PRETTY SHARP (@discometooblivion) op

Na een korte opwarming op muziek moeten de halters de lucht in. Opzij, in rondjes draaien, van boven naar onder zwaaien… ik voel nu al dat ik morgen een probleem ga hebben. We vervolgen onze training aan de barre, in het gezelschap van een slappe bal. Met de bal tussen de knieën geklemd, en nadien tussen hiel en achterwerk, maken we iets minder elegante bewegingen dan ik voor ogen had. Maar effectief zijn ze wel: omdat de bal niet volledig opgepompt is, is het omhooghouden ervan niet evident. Dit is niet zomaar een work-out. Dit is een strijd tussen mens en zwaartekracht.

Afsluiten doen we met enkele intense rondjes van de zonnegroet, een yoga-oefening die lichaam en geest tot rust hoort te brengen maar op het juiste tempo evengoed je conditie op de proef stelt. Door dat moordende tempo ben ik genoodzaakt na ronde twee blijvend een amateuristische versie van de cobrapose aan te nemen. Lees: op mijn buik. Ik lag plat op mijn buik.

Het mag duidelijk zijn: ik heb dit totaal onderschat. Omdat je hele lichaam stevig aan het werk wordt gezet, is dit de ideale manier om je lichaam wat te verstrakken. En omdat de oefeningen vrij simpel zijn, kan je, eens je alles onder de knie hebt, thuis zelf aan de slag. Een aanrader!

De Barre Work-out, Yoga Factory, Sint Laureiskaai 8, 2000 Antwerpen, www.yogafactory.be.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pretty Sharp, a no-fuss beauty blog
Look, I get it. No one really reads beauty blogs anymore. But just like Gretchen just won't stop trying to make fetch happen, I won't ever give up on the written medium. Because there is just so much more to good makeup, skincare and fragrance than how they look as a prop in a photograph.

At Pretty Sharp you'll find honest beauty reviews, news bits along with occasional fashion/style/personal related articles. No clickbait. No bullshit
Pretty Sharp Logo

Beauty without the bs.

Disclaimer
Links marked with Affiliate link are affiliate links, meaning that when you purchase something through this link, the shop in question pays me a small commission.

The commissions earned go straight back into the website and cover about 5% of the anual fees to keep Pretty Sharp online.

If you choose to purchase through my links, I would like to thank you very much for your support!