Review: Monsieur Big mascara van Lancôme

Wat is een product dat iedereen gebruikt maar waar we veel te weinig reviews over zien? Juist ja, mascara. Omdat ik eindelijk genoeg had van de pandaogen waarmee de Bourjois Volume Glamour mij opzadelde, rommelde ik door mijn nog steeds immens grote stash en toverde Monsieur Big tevoorschijn. Wordt het een one time thing of is hij de ware?

Review: Monsieur Big Mascara van Lancôme, before & after

Monsieur Big was geen onbekende voor mij. We ontmoetten elkaar al eerder in de lente van 2017 maar een echte klik was er niet. Ik was immers trouw aan mijn Bourjois Volume Reveal (wél een succes, in tegenstelling tot de Volume Glamour). Monsieur Big is ondertussen dezelfde gebleven, maar ik ben veranderd, avontuurlijker geworden misschien. Dus gaf ik ‘m nog een kans. Men zegt dat hij tot 24 uur lang onweerstaanbaar volume en gitzwarte wimpers biedt, en tja, dat zijn beloftes die een meisje doen zwichten.

Review: Monsieur Big Mascara van Lancôme, before & after

Nu even ernstig. Na keer op keer mijn favoriete Youtuber Allana deze mascara te zien opbrengen met prachtige resultaten tot gevolg, ben ik stevig aan mijn geheugen en mijn applicatie-skills gaan twijfelen. Deed ik wat verkeerd?

Het antwoord is ja, ja ik deed inderdaad wat verkeerd. Om ervoor te zorgen dat niet te veel product op het borsteltje zit, is het belangrijk het staafje recht uit de tube te trekken. Trek je ‘m er schuin uit, worden de haartjes én de vezeltjes in de formule platgedrukt tegen de stopper. En die haartjes zorgen natuurlijk voor de optimale spreiding van je wimpers en voorkomen dus klonters. Case in point: de ietwat clumpy wimpers op mijn rechteroog (links in beeld) ten gevolge van het platdrukken van het borsteltje.

Ontbijt op bed brengt hij je niet, maar betrouwbaar is ‘ie wel. Zelfs met mijn meest romige concealer vlekt deze mascara niet onder de ogen. Van de vezeltjes in de formule merk ik weinig, in tegenstelling tot sommige vezelmascara’s waarvan de helft uiteindelijk in je ogen belandt. 24 uur volume is misschien een overstatement, maar hey, iedereen overdrijft een beetje op zijn CV, am I right? #perfectdrietalig

Het enige nadeel? Monsieur Big is wel érg groot voor mijn morfologie (seksuele innuendo unintended, maar ik laat ‘m erin). Door mijn kleine ogen en overhangende oogleden is het niet evident om het borsteltje dicht bij de wimperaanzet te drukken. Maar hij en ik, we zijn een goeie match hoor.

Fez Love You

Monsieur Big van Lancôme is verkrijgbaar bij de parfumerie aan de adviesprijs van € 26,50

2 Comments
  1. Wat een leuk geschreven review! De na foto kon ik trouwens niet zien in Bloglovin, toen ik ’em daarna in de browser opende gelukkig wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pretty Sharp, a no-fuss beauty blog
Look, I get it. No one really reads beauty blogs anymore. But just like Gretchen just won't stop trying to make fetch happen, I won't ever give up on the written medium. Because there is just so much more to good makeup, skincare and fragrance than how they look as a prop in a photograph.

At Pretty Sharp you'll find honest beauty reviews, news bits along with occasional fashion/style/personal related articles. No clickbait. No bullshit
Pretty Sharp Logo

Beauty without the bs.

Disclaimer
Links marked with Affiliate link are affiliate links, meaning that when you purchase something through this link, the shop in question pays me a small commission.

The commissions earned go straight back into the website and cover about 5% of the anual fees to keep Pretty Sharp online.

If you choose to purchase through my links, I would like to thank you very much for your support!