Zwarte modder en jakmelk om je winterhuid te verzorgen

Hoewel ik braaf iedere avond de two step cleansing methode toepas, religieus serum, dag- en nachtcrème smeer en gruwel van beauty no-go’s als reinigingsdoekjes en mechanische scrubs op het gezicht, is er één klein detail, een kleine stap in een basic beauty routine, die ik steevast oversla: de rest van mijn lichaam. Dus bij deze doe ik nog eens een poging om de woestijndroogte op mijn ledematen te bestrijden.

Review: Black Mud Modelling Scrub en Yak Milk Nourishing Body Butter van Tuva Siberica

Tuva Siberica is een collectie binnen het veelal biologische en natuurlijke Natura Siberica dat gek genoeg mínder biologisch en natuurlijk is. Naar het waarom is het gissen – wil het merk hiermee een breder publiek aanspreken? Sneller/meer produceren en de prijs drukken? Officieel luidt het dat bij de shampoos van Tuva Siberica siliconen werden toegevoegd om “professionele resultaten te bekomen”. Dat lijkt mij meer te zeggen over de shampoos van Natura Siberica dan van Tuva Siberica, maar goed, we dwalen af.

Foto door Александр ЛещёнокEigen werk, CC BY-SA 4.0, Link

Alle bedenkingen op een stokje, het verhaal van Tuva Siberica is net so mooi als dat van Natura. Wild geplukte plantjes worden in Siberië verzameld in het uiterst zuidelijk gelegen Toeva, een vrij afgezonderd gebied waar unieke gewassen groeien die temperaturen doorstaan van 35° in de zomer tot -40° in de winter. Rendiermos, duindoornbes en maralkruid zijn slechts enkele van de gewassen die je terugvindt in het gamma van haar- en bodyproducten.

Black Mud Modeling Body Scrub

Review: Black Mud Modeling Scrub van Tuva Siberica

De ster van de collectie is ongetwijfeld de prachtig gepresenteerde Black Mud Modeling Scrub. Afgewerkt met gedroogde jeneverbesjes, een verkwikkende wellness-geur en bovendien bekroond met een Best Of Beauty Award van Glamour in 2017. De formule met zwarte modder uit één van de vele zoute meren belooft de huid na gebruik zacht, gehydrateerd en zelfs strakker achter te laten.

Omdat ik zelf dus allesbehalve een fervente scrubber ben, was ik stiekem van plan deze scrub na een het testen aan mijn moeder door te geven (zij is helemaal gek op bodycare) maar, sorry mams, ik denk dat deze netjes op mijn badkamerplankje blijft staan… De structuur lijkt op de foto best stevig en hoewel de korrel wel vrij grof is, is het geheel heerlijk olie-achtig. Door die “vette” basis voelt het scrubben aangenaam en niet te krassend en voelt je huid na het spoelen babybilletjes-zacht! Het enige minpuntje: de aftermath. Permanente vlekken laat dit goedje niet achter, maar een doekje over de douche of badkuip halen is geen overbodige luxe.

Black Mud Modeling Scrub, € 11,90 – in België exclusief bij Di verkrijgbaar

Yak Milk Nourishing Body Butter

In de Toevaanse steppe tref je geen Bella de koe maar stevige jaks of bromrunderen. Jakmelk is heel wat rijker en vetter dan koemelk en is voor de lokale bevolking een belangrijke bron van proteïnen, vitamines en aminozuren. En da’s ook fijn voor je huid. Wel is deze Yak Milk Nourishing Body Butter in vergelijking met de body butter van bijvoorbeeld The Body Shop vrij stroef. Zoek je echter een natuurlijker alternatief, vrij van parabenen, is de formule van Tuva Siberica misschien meer je ding. De geur is vrij neutraal, een beetje romig en melkachtig, een beetje zoet.

Yak Milk Nourishing Body Butter, € 12,90 – in België exclusief bij Di verkrijgbaar

Is Tuva/Natura Siberica cruelty free?

Informatie over de collectie is zeer schaars. Wel trof ik tijdens mijn zoektocht de ingrediëntenlijst aan van de Russische versie van de body butter, waarbij jakmelk vergezeld wordt door nertsolie, een bijproduct van de bontindustrie. In de producten voor Europese consumptie (het merk wordt bijvoorbeeld in Frankrijk bij Monoprix verkocht) werd de olie, verwijderd van de gestroopte huid van de nerts, achterwege gelaten.

Disclaimer: deze producten zijn PR samples. Samples worden vrijblijvend verstuurd door merken en bedrijven om getest te worden. Reviews op Pretty Sharp zijn echter steeds zo objectief mogelijk.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pretty Sharp, a no-fuss beauty blog
Look, I get it. No one really reads beauty blogs anymore. But just like Gretchen just won't stop trying to make fetch happen, I won't ever give up on the written medium. Because there is just so much more to good makeup, skincare and fragrance than how they look as a prop in a photograph.

At Pretty Sharp you'll find honest beauty reviews, news bits along with occasional fashion/style/personal related articles. No clickbait. No bullshit
Pretty Sharp Logo

Beauty without the bs.

Disclaimer
Links marked with Affiliate link are affiliate links, meaning that when you purchase something through this link, the shop in question pays me a small commission.

The commissions earned go straight back into the website and cover about 5% of the anual fees to keep Pretty Sharp online.

If you choose to purchase through my links, I would like to thank you very much for your support!