Review: Rouge Velvet The Lipstick van Bourjois

Eens het “puntje” van een lipstick is afgesleten, betrap ik mezelf erop dat ik ‘m vaker laat liggen voor een ander kleurtje. Met een afgevlakte lipstick is het niet altijd even makkelijk om on the go een strakke liplijn te tekenen, en hoewel ik het graag zou willen, ben ik gewoon niet extra genoeg om lippotlood en kwastje altijd op zak te hebben. Ik bedoel, ik kan nog niet eens onthouden een boodschappentas mee te brengen als ik boodschappen ga doen.

Enter: lipsticks met eeuwig puntje. De gesmolten emulsie wordt gegoten in een vorm die vanuit vogelperspectief op een druppel lijkt. Ben je nog mee?

Review: Rouge The Velvet Lipstick van Bourjois

Rouge Velvet The Lipstick is verkrijgbaar in 12 kleuren. Bourjois belooft een matte finish die maar liefst 24 uur blijft zitten. Love you Bourjois, maar 24 uur is onmogelijk. Tenzij je niet eet, nauwelijks ademt en geen vocht produceert. Tenzij je dood bent, laat ons zeggen.

Ik kreeg vier kleuren om uit te testen:
06 Abrico’dabra!, een perzik-oranje (links)
08 Rubi’s Cute, een true red met blauwe ondertoon (midden)
09 Fuchsia Botté, een framboos-roze (rechts)
11 Berry Formidable, een diep wijnrood (liggend)

Review: Bourjois Rouge Velvet The Lipstick: Swatches
© Bourjois

Deze lipsticks hebben een poederige geur die doet denken aan langvervlogen tijden toen ik nog met mama‘s make-up speelde in plaats van omgekeerd. Zelf ben ik nogal gevoelig voor geparfumeerde lipsticks (ik kijk naar jou, M.A.C), maar deze verdraag ik wel: de geur blijft niet lang hangen.

Abrico’dabra

Review: Rouge Velvet The Lipstick in Abrico'dabra van Bourjois

Abrico’dabra is een kleur oranje zoals je ze niet vaak ziet: een ingetogen tint die ik onverwacht heel mooi vind staan. De ietwat vale kleur heeft wel wat werk nodig: “druk” ‘m tappend met je vingertop in je lippen voor een egaal resultaat. Staat volgens mij ook erg mooi bij rood haar.

Rubi’s Cute

Review: Rouge Velvet The Lipstick in Rubi's Cute van Bourjois

Rubi’s Cute is een klassiek rood met blauwe ondertoon. De LBD van je lipstickcollectie, zeg maar. Vergeef me de licht verveelde blik in mijn ogen: mijn kat Lala vond het leuk om tegen mijn camera aan te lopen.

Fuchsia Botté

Review: Rouge Velvet The Lipstick in Rubi's Cute van Bourjois

Fuchsia Botté, oftewel letterlijk vertaald knallend fuchsia. Erg mooi dieproze, dat tegen alle connotaties in toch classy weet te ogen.

Berry Formidable

Review: Rouge Velvet The Lipstick in Berry Formidable van Bourjois

Dieprode bessenkleuren zijn moeilijk. Om aan te brengen, om te dragen, en vast ook om te maken. Berry Formidable heeft me, ondanks het feit dat ik de kleur schuw, aangenaam verrast. Door mijn asymmetrische lippen heb ik hier en daar moeten vegen waardoor het een beetje een boeltje werd, mijn excuses, maar goed om te noteren is dat deze kleur zich makkelijk laat layeren en opnieuw aanbrengen (ik kijk naar Disturbed van Urban Decay…).

Verdict Rouge Velvet The Lipstick van Bourjois

De druppelvormige stick heeft mijn verwachtingen ingelost. Met een zachte hand teken je er de contouren van je lippen mee bij (en ja, dat kan beter dan met mijn bibberende handen en asymmetrische lippen) alsof het een potloodje is. Win!

Eens opgedroogd blijven deze lipsticks erg goed zitten. Een zedige zoen met je partner blijft ondetecteerbaar en wie netjes eet (en broodjes gezond of ribbetjes aan zich laat passeren) zal zich niet meteen naar de dichtstbijzijnde spiegel moeten reppen. Van de vier kleuren die ik getest heb, voelde alleen Abrico’dabra droog aan bij het aanbrengen. De drie anderen voelen vrij creamy aan en drogen in enkele minuten op naar matte. ‘s Avonds zou ik wel even wat lippenbalsem smeren.

Of ‘ie 24 uur blijft zitten… Ik moet eerlijk zijn: ik heb het niet uitgeprobeerd. Sorry voor mijn gebrek aan #dedication. Zes uur, een quinoaslaatje, handjevol chocoladeomhulde pecannoten en enkele koekjes later begint de kleur aan de binnenkant van mijn mond te slijten. Zeker niet slecht dus!

De Rouge Velvet The Lipsticks liggen nu in de winkel voor een adviesprijs van € 14,19.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Disclaimer
Deze site bevat affiliate links. Wanneer je op deze links klikt en iets koopt, krijgt Pretty Sharp een kleine commissie.

Voorlopig is de totale opbrengst sinds oktober 2017 genoeg om 3% van de jaarlijkse hostingkosten te betalen.
Pretty Sharp Logo

Eigenzinnige beauty blog. Zonder bullshit.

VOLG PRETTY SHARP