Review: Rimmel Lasting Finish Breathable foundation en concealer

Review: Rimmel Lasting Finish Breathable foundation en concealer. Getest, voor en na, swatches.

De Lasting Finish foundation van Rimmel, met de rode dop, is goed gekend en bemind door velen. Zelf vind ik ‘m, hoewel hij prima presteert op mijn drogere huid, iets te zwaar. De nieuwste aanwinsten in het gamma zijn de Lasting Finish Breathable foundation en concealer: lichtere formules die medium dekking beloven en net zoals het grote broertje tot 25 uur blijft zitten.

Op een infokaart bij de drogist zag ik dat de Breathable-variant ideaal is voor een gemengde tot vette huid, waar de originele versie zich op de droge huid richt. Op de website rept Rimmel hier geen woord over, maar ik kan mij wel vinden in het advies.

Review: Rimmel Lasting Finish Breathable foundation en concealer. Getest, voor en na, swatches.

Beide producten zijn bij ons in vier verschillende kleuren te verkrijgen: 100 Ivory, 200 Soft Beige, 300 Sand en 400 Natural Beige. Niet echt inclusief dus, al biedt het merk in de UK maar liefst 13 kleuren meer aan. Ook opvallend is dat de concealers een stuk lichter zijn dan de foundations: ze zijn dus eerder bedoeld om de schaduwen in je gezicht weg te werken (denk aan wallen of rond de neusvleugels) dan om bijvoorbeeld onzuiverheden te camoufleren.

De foundation heeft een grote doe foot applicator, waarmee je snel je huid naar believen aanstipt. Handig, zo hoef je immers de rug van je hand en je vingers niet vol te kliederen. De tube van de concealer heeft datzelfde idee, maar is in executie minder geslaagd: de tube voelt, zelfs gloednieuw, halfleeg, waardoor je al snel te hard gaat duwen en de concealer wel op je kleren maar niet op je gezicht terechtkomt. Om de concealer te verspreiden is het sponsje echter wel prima, en zelfs beter dan de Maybelline Age Rewind concealer. Blenden doe ik liefst met mijn vinger: de warmte doet de formule versmelten met de huid waardoor de boel minder in de lijntjes lijkt te trekken.

Review: Rimmel Lasting Finish Breathable foundation en concealer. Getest, voor en na.

Hoewel hij geswatched op mijn kaak best donker leek, is Ivory 100 geen slechte match. De foundation is een stuk geler dan mijn natuurlijke ondertoon, maar dat vind ik meestal een gezonder effect geven dan een rozige foundation. Die vind ik al snel grauw ogen, namelijk. Om de roodheden op mijn wangen te camoufleren bracht ik twee dunne laagjes aan met m’n Beauty Blender, maar al bij al dekt de foundation, voor een dunne formule, erg mooi!

Review: Rimmel Lasting Finish Breathable foundation en concealer. Getest, voor en na.

De concealer heeft een mooi verhelderend effect maar laat zich moeilijker opbouwen. De paarsige kringen worden niet helemaal verdoezeld, en bij het aanbrengen van een tweede laagje wordt de formule nogal cakey. Ik bracht ‘m aan van mijn binnenste ooghoek tot halverwege het onderste ooglid. Bijna ondetecteerbaar, maar het verschil is er: mijn blik is frisser en ik zie er uitgerust uit. (Dat ben ik, ter verduidelijking, nooit. #slothlife)

Omdat de foundation matter is dan ik gewend ben, heb ik geen poeder gebruikt. Het resultaat vind ik erg mooi: imperfecties zijn gecamoufleerd en de semi-matte finish heeft me aangenaam verrast. Helaas vond mijn droge huid het doorheen de dag genoeg geweest: na vier uur op mijn gezicht gaat de foundation “breken”. Die verdomde neus-mondplooi, en de fijne lijntjes op mijn voorhoofd: plaatsen die constant in beweging zijn en in mijn geval altijd extra hydratatie kunnen gebruiken.

Het probleem is niet zo onoverkomelijk zoals bij de Serum Foundation van The Ordinary (jezus dat leken wel aardscheuren waar een heel dorp in kon verdwijnen): een setting spray en een sponsje trekken de plooien weer glad. Zelf gebruik ik graag de Queen of Hungary Mist van Omorovicza, of de Quick Fix Hydracharged Complexion Prep Priming Spray (wat ‘n naam) van Urban Decay.

Queen of Hungary Mist van OmoroviczaQuick Fix Hydra-Charged Complexion Prep Priming Spray van Urban Decay
Dus heb je een droge huid en vind je de finish van de foundation erg mooi, zou het wel eens kunnen helpen om waar nodig een hydraterende primer aan te brengen. Zelf houd ik, zoals jullie ondertussen misschien al weten, niet echt van primers (ok behalve de Primerizer van Smashbox, die vind ik enorm intrigerend), dus gaat mijn voorkeur toch naar de originele Lasting Finish-formule. De infokaart bij de drogist had dus gelijk.

De concealer houd ik in mijn make-uptasje. De tube mag dan niet zo handig zijn, het product doet prima zijn werk en hij blijft erg mooi zitten in de binnenste ooghoek. Verder dan het midden van het onderste ooglid breng ik hem niet aan, daar is de formule net iets te droog voor. Ik vind het een mooie concealer voor een natuurlijke look!

De Lasting Finish Breathable Foundation en Concealer zijn verkrijgbaar bij de Rimmel-verkooppunten. Adviesprijzen zijn respectievelijk € 15,49 en € 8,99. 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pretty Sharp, a no-fuss beauty blog
Look, I get it. No one really reads beauty blogs anymore. But just like Gretchen just won't stop trying to make fetch happen, I won't ever give up on the written medium. Because there is just so much more to good makeup, skincare and fragrance than how they look as a prop in a photograph.

At Pretty Sharp you'll find honest beauty reviews, news bits along with occasional fashion/style/personal related articles. No clickbait. No bullshit
Pretty Sharp Logo

Beauty without the bs.

Disclaimer
Links marked with Affiliate link are affiliate links, meaning that when you purchase something through this link, the shop in question pays me a small commission.

The commissions earned go straight back into the website and cover about 5% of the anual fees to keep Pretty Sharp online.

If you choose to purchase through my links, I would like to thank you very much for your support!