De Summer beauty favourites van Alexandra Gutmann

De Summer beauty favourites van Alexandra van Parfumerie Gutmann

Stel, je hebt een hele parfumerie tot je beschikking met de mooiste high end merken waaruit je iedere dag opnieuw je beautyproducten kan kiezen. Wat zouden dan je every day favourites zijn? Die vraag stelde ik aan Alexandra Gutmann, met als enige verschil dat zij niet één maar twéé parfumeries tot haar beschikking heeft.

Alexandra runt Parfumerie Gutmann in Waregem en Kortrijk samen met haar moeder, en is ook zélf moeder van een jonge tweeling. Recent opende hun online shop, waar Alexandra bovendien content creëert voor de blog. Volle dagen dus, en dat vraagt om een tijdsefficiënte beauty routine die daarbovenop summerproof is.

Wat is je go-to zomerse beauty look als het snel moet gaan?

Alexandra: Allereerst: de DayWear Sheer Tint van Estée Lauder, een beschermende dagcrème en een hele lichte foundation die meteen een gezonde glow geeft.
Daarboven gebruik ik graag het Limited Edition Bronzing Powder van La Mer. Die geeft een mooie zongebruinde gloed en is door zijn verschillende kleurschakeringen ideaal om accenten toe te voegen op het gelaat of op het decolleté.

DayWear Sheer Tint van Estée Lauder, € 40,60 bij Parfumerie GutmannBronzing Powder van La Mer, € 75 bij Parfumerie Gutmann
DayWear Sheer Tint van Estée Lauder, € 40,60
Bronzing Powder van La Mer, € 75
.
Op mijn ogen gebruik ik één basiskleur. Ik hou van zachtroze en gebruik momenteel de Phyto-Ombre Eclat van Sisley in Sorbet. Omdat ik weleens last heb van gevoelige ogen opteer ik voor de hypoallergene mascara van Clinique, meerbepaald de High Impact mascara.

Phyto-Ombre Eclat van Sisley, € 32,80 bij Parfumerie GutmannHigh Impact Mascara van Clinique, € 23,30 bij Parfumerie Gutmann
Phyto-Ombre Eclat van Sisley, € 32,80
High Impact Mascara van Clinique, € 23,30
.
En tot slot, een beetje gloss. De ene dag iets naturel, de andere iets feller roze. De Pop Splash Lip Glosses van Clinique’s samenwerking met Marimekko zijn fantastisch en voelen niet kleverig aan.

Pop Splash Gloss van Clinique x Marimekko, € 21,40 bij Parfumerie Gutmann
Pop Splash Gloss van Clinique x Marimekko, € 21,40
.
Je ultieme summer beauty favourite?

A: De haarolie van Hair Rituel, het nieuwe merk van Sisley. Tijdens de zomer kan je haar enorm gaan uitdrogen en deze olie voedt je lokken intensief en laat ze stralen. Ik gebruik ‘m dagelijks en neem ‘m overal mee naartoe, ook op weekend en zeker op vakantie!

Precious Hair Care Oil van Hair Rituel by Sisley, € 72 bij Parfumerie Gutmann
Precious Hair Care Oil van Hair Rituel by Sisley, € 72
.

Wat iedereen wil weten: de beste SPF voor het gelaat?

A: De Super Soin Solaire SPF 50 van Sisley. Die geeft maximale bescherming tegen zowel UVB als UVA-straling en voorkomt pigmentvlekken voor een egale bruine tint.

Super Soin Solaire Visage SPF50+ van Sisley, € 137 bij Parfumerie Gutmann
Super Soin Solaire Visage SPF50+ van Sisley, € 137
.
Uit de nieuwe launches van dit jaar, wat is je favoriete zomerparfum?

A: Ik heb er twee! Hibiscus Palm van Aerin: een heerlijk zomers parfum op basis van lotusbloem. En Eau de Soleil Blanc van Tom Ford, een frisse, pittige geur met noten van bloemen, amber en citrus. 

Hibiscus Palm EDP van Aerin, € 104 voor 50 ml bij Parfumerie GutmannEau De Soleil Blanc van Tom Ford, € 102 voor 50 ml bij bij Parfumerie Gutmann
Hibiscus Palm EDP van Aerin, € 104 voor 50 ml
Eau De Soleil Blanc EDT van Tom Ford, € 102 voor 50 ml
.

Heb je tips om smeltende make-up te vermijden? 

A: Gebruik een goede primer! Die zorgt ervoor dat foundation veel beter houdt. Ik ben fan van The Mattifier van Estée Lauder, die tegelijk ook de talgproductie onder controle houdt. Gebruik ook een lichte foundation en fixeer die met een transparant of een gekleurd poeder. Zelf hou ik van het Phyto-Poudre Compacte van Sisley. Die heb ik altijd bij me in mijn handtas om bij te werken.

The Mattifier van Estée Lauder, € 35,40 bij Parfumerie GutmannPhyto Poudre Compacte, € 71,60 bij Parfumerie Gutmann
The Mattifier van Estée Lauder, € 35,40
Phyto-Poudre Compacte van Sisley, € 71,60
.

Vul aan: zelfs op een snikhete dag draag ik…

A: Foundation! Maar dan wel een hele lichte formule, aangepast op de warmte zoals de Daywear Sheer Tint, of de ietsje meer dekkende Double Wear Nude Fresh, allebei van Estée Lauder.

DayWear Sheer Tint van Estée Lauder, € 40,60 bij Parfumerie GutmannDouble Wear Nude van Esté Lauder, € 44,20 bij Parfumerie Gutmann
DayWear Sheer Tint van Estée Lauder, € 40,60
Double Wear Nude van Estée Lauder, € 44,20
.
Je vindt Parfumeries Gutmann in Kortrijk en Waregem, én online op www.parfumerie-gutmann.be

Hebben jullie alvast iets aan je wishlist toegevoegd? Ik wil alvast een keer de DayWear Sheer Tint van Estée Lauder uitproberen, en als parfumjunkie moet ik natuurlijk Hibiscus Palm van Aerin een keer gaan ruiken… Een nieuwe wishlist post dringt zich op!

4 Comments
  1. Ik moet bekennen dat ik de DayWear Sheer Tint van Estée Lauder heb weggegooid. Om 2 redenen: ik kon de ontzettend sterke parfumlucht die ervan af kwam niet goed verdragen (letterlijk, mijn huid kreeg er rode vlekjes van) en het voelt ook niet goed om zo’n sterk geparfumeerd product op mijn gezicht te smeren. En ik vond de creme zelf ook niet prettig, hij bleef te oranje naar mijn smaak en je zag het heel erg zitten op mijn huid. Ik had hem als alternatief gekocht voor de Clinique Cityblock spf 40. Die is nooit in Nederland te koop geweest maar ook in de UK was hij even uit het assortiment. Gelukkig nu weer terug. Voor mijn idee hetzelfde soort product, geeft ook een hele lichte dekking maar dan zonder parfum. (De spf 25 versie is wel in Nederland, dus waarschijnlijk ook België te koop.)

    1. Oei dat klinkt niet al te best! Als ‘ie eerder warm neigt zal het voor mij ook geen match zijn. #whitestgirlalive Thanks voor de “tip”!

    2. Ik ben wat men noemt een “natural” type. Ik gebruik zelden beautyproducten maar Daywear van Estee Lauder is wel mijn top-favoriet! Is heel subtiel, geeft net dat ietsje meer en ik krijg er vaak complimenten over. Ondertussen gebruiken een paar goede vriendinnen hem ook al. Het zal een kwestie van teint en persoonlijke smaak zijn. Voor ieders wat wils.

  2. Dag Vicky, ik zou de DayWear Sheer Tint toch nog eens proberen hoor want het is een product dat zich aanpast aan iedere huidstint.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pretty Sharp, a no-fuss beauty blog
Look, I get it. No one really reads beauty blogs anymore. But just like Gretchen just won't stop trying to make fetch happen, I won't ever give up on the written medium. Because there is just so much more to good makeup, skincare and fragrance than how they look as a prop in a photograph.

At Pretty Sharp you'll find honest beauty reviews, news bits along with occasional fashion/style/personal related articles. No clickbait. No bullshit
Pretty Sharp Logo

Beauty without the bs.

Disclaimer
Links marked with Affiliate link are affiliate links, meaning that when you purchase something through this link, the shop in question pays me a small commission.

The commissions earned go straight back into the website and cover about 5% of the anual fees to keep Pretty Sharp online.

If you choose to purchase through my links, I would like to thank you very much for your support!