Review: Paperlight Cream Eye Color van Shiseido

Soms kom je van die producten tegen waarvan je heel graag wilt dat ze werken, maar helaas gewoon niet voor je gemaakt zijn. Zie hier, de Paperlight Cream Eye Color van Shiseido. *pinkt een traantje weg*

In principe zijn we een match made in heaven, deze crème oogschaduw en ik. Sango Coral is een heerlijk zomers perzikroze kleurtje van het type waar ik gewoonweg geen neen tegen kan zeggen. Maar hij heeft me geplayed, guys.

De Paperlight wordt door Shiseido beschreven als een rijk gekleurde crème oogschaduw met een matte, doorzichtige finish geïnspireerd op het fijne Washi papier. De formule belooft 8 uur lang perfect te blijven zitten, is smudge- en waterproof en zou makkelijk aan te brengen zijn met de vinger.

Deze crème voelt zacht als zijde: droog, maar allesbehalve stroef. Het blenden op het ooglid verloopt echter moeilijker dan me werd beloofd. Hier en daar is het resultaat een beetje vlekkerig en moet ik alsnog met een blending brush de randjes wegwerken, waardoor de kleur dan weer aan intensiteit verliest. Maar goed, een goede relatie vergt werk, en ik ben bereid voor de Paperlight te vechten. Ter referentie voeg ik een foto toe van mijn naakte ooglid, aangezien Sango Coral vrij dicht bij mijn huidskleur ligt.

Review: Paperlight Cream Eye Color Shadow van Shiseido in Sango Coral

Het doorzichtige aspect van de formule benadrukt wel oneffenheden op je oogleden. Verkleuringen en adertjes worden niet gecamoufleerd zoals bij de meeste types oogschaduw het geval is. Zelf hou ik wel van dat natuurlijke effect. So far, so good. 

Review: Paperlight Cream Eye Color Shadow van Shiseido in Sango Coral
Nog steeds gelukkig samen…

Review: Paperlight Cream Eye Color Shadow van Shiseido in Sango Coral

Maar dan…

Al na 15 minuutjes keert de oogschaduw zich tegen mij: de formule migreert naar de lijntjes en na twee à drie uurtjes is er op mijn bewegend ooglid nog maar weinig te bespeuren van de Paperlight. Mijn bewegend ooglid mag dan wel voor het grootste deel verborgen zitten onder mijn hooded eyes, maar dat wil niet zeggen dat ik niet méér verwacht had van onze relatie.

Mijn one true peachy love heb ik nog niet gevonden, dus vind ik het niet erg voorlopig te blijven aanmodderen met de Paperlight Cream Eye Color. Is het ware liefde? Nee. Mijn vette oogleden zijn gewoon te veel voor ‘m. Ladies (and gents, want liefde discrimineert niet) met droge oogleden daarentegen zullen blijer worden van deze formule. Voor een booty call ben ik nog steeds te vinden, maar commitment zit er niet in voor ons.

We’re just not compatible.

De Paperlight Cream Eye Color van Shiseido is beschikbaar in zes pasteltinten en kost je € 29,90 per stuk.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pretty Sharp, a no-fuss beauty blog
Look, I get it. No one really reads beauty blogs anymore. But just like Gretchen just won't stop trying to make fetch happen, I won't ever give up on the written medium. Because there is just so much more to good makeup, skincare and fragrance than how they look as a prop in a photograph.

At Pretty Sharp you'll find honest beauty reviews, news bits along with occasional fashion/style/personal related articles. No clickbait. No bullshit
Pretty Sharp Logo

Beauty without the bs.

Disclaimer
Links marked with Affiliate link are affiliate links, meaning that when you purchase something through this link, the shop in question pays me a small commission.

The commissions earned go straight back into the website and cover about 5% of the anual fees to keep Pretty Sharp online.

If you choose to purchase through my links, I would like to thank you very much for your support!