Southern Bloom van Goldfield & Banks

Southern Bloom van Goldfield & Banks

Al jaar en dag domineert Frankrijk als uitvalsbasis van de parfumerie. Dimitri Weber, een Franse Belg, volgde echter zijn hart en de liefde naar Australië en zette daar Goldfield & Banks op poten, een zorgvuldig gecureerde parfumlijn dat gebruikt maakt van de ongekende en onbeminde olfactorische schatten die de unieke Australische natuur te bieden heeft. Eén van die schatten: de bruine boronia. 

Het wordt weer almaar vroeger donker en misschien twijfel je al om je sjaal en handschoenen weer uit de kast te halen. Op een dikke 16.000 km hier vandaan, op het Australische eiland Bruny, Tasmanië, zit het enkele weken durende bloeiseizoen van de bruine boronia er net op. Dit kleine, bescheiden blommeke op een weinig decoratieve struik wordt uitsluitend geteeld en verwerkt op het meest zuidelijke eiland van Australië en bloeit slechts enkele weken in de vroege Australische lente, meestal rond eind september.

Brown Boronia, Bruny, Tasmania
© Goldfield & Banks

Die korte bloeiperiode en de toch ietwat afgelegen locatie maakt van de bruine boronia een uniek en vooral ook kostbaar ingrediënt in de parfumerie. De extractiemethode om het absolute te verkrijgen drijft de prijs omhoog tot zo’n 10.000 dollar per kilo. Niet niks dus.

Southern Bloom, het nieuwste parfum van Goldfield & Banks dat de Australische lente en het bloeien van de boronia viert, is dan ook een gelimiteerde productie. Als een fles wijn draagt het doosje het jaartal van de oogst: een uniek detail dat de geur nog exclusiever en luxueuzer doet voelen.

Southern Bloom van Goldfield & Banks, € 165

.
Topnoten

Italiaanse mandarijn
Franse cassis

Hartnoten

Boronia absolute
Jasmijn sambac
Ylangylang, Italiaanse Iris
Kokosnoot

Basisnoten

Australische sandelhout
Vetiver, Amber, Musk

De som van alle delen is een warm, roomzacht parfum met een pittig houtachtig karakter. De geur is volwassen zonder ouwelijk te zijn, eigentijds zonder tegen schenen te schoppen. De geborgenheid die het parfum geeft voelt vertrouwd als een rozengeur maar biedt zoveel meer dan dat. Voor mijn neus een geweldig parfum om te combineren met mijn geliefde kasjmieren truien…

PS: Goldfield & Banks biedt ook de meest realistische oceaangeur die ik ooit heb geroken. Pacific Rock Moss is dat eerste weerzien met de zee op vakantie: de frisse, zilte lucht en de golven die wild tegen de rotsen tekeer gaan. #wishlisted

Op de website van Goldfield & Banks vind je een lijst met verkooppunten waaronder  Parfuma (BE) en Cosmania (NL). Southern Bloom kost je € 165 voor 100 ml, Pacific Rock Moss € 145 voor 100 ml.

Disclaimer: dit product is een PR sample. Samples worden vrijblijvend verstuurd door merken en bedrijven om getest te worden. Reviews op Pretty Sharp zijn echter steeds zo objectief mogelijk.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Disclaimer
Deze site bevat affiliate links. Wanneer je op deze links klikt en iets koopt, krijgt Pretty Sharp een kleine commissie.

Voorlopig is de totale opbrengst sinds oktober 2017 genoeg om 3% van de jaarlijkse hostingkosten te betalen.
Pretty Sharp Logo

Beauty content that delves deeper. No bullshit attached.