Vicky’s Beauty Wishlist #2: December 2017

Vicky's Beauty Wishlist December 2017

Twee opeenvolgende artikels met mijn naam in, jezus dat was niet de bedoeling jongens. In ieder geval heb ik weer eens een lijst gemaakt van producten die zich op de één of andere manier in mijn geheugen hebben vast gepind. Sommigen zo vast, dat ze ondertussen al onderweg zijn naar mijn brievenbus (oeps).

Power 10 Formula Q10 Effector van It's Skin1.

Als Lisa Eldridge aka Koningin van de Youtube make-up tutorials je een product aanraadt dat nog geen € 10 kost en je hebt € 10 over, dan koop je dat product. It’s Skin is een Zuid-Koreaans dat voor zijn formules beroep doet op de kennis van dermatologen aan de universiteit van Seoul. En de Koreanen, die kennen hun skincare.

Aziatische huidverzorging is een vak apart. Heel leuk en interessant, maar het aanbod van producten en merken is zo groot dat ik door het bos de bomen niet meer zie. Van dit soort aanbevelingen maak ik dan ook gebruik een keer iets nieuws te proberen, zoals deze anti-aging ampoule.

Power 10 Formula Q10 Effector van It’s Skin, $ 10,91 via Cosmetic Love

Fuji Green Tea Cleansing Hair Scrub van The Body Shop2.

Ik krijg wel eens vragen over mijn haarroutine en ik zou natuurlijk een heleboel producten kunnen proberen shillen, maar heel eerlijk: het maakt geen zak uit wat ik gebruik. Zolang ik er geen voedende conditioner op smeer, zit mijn kapsel prima. Goeie genen van mama denk ik. Wel heb ik vaak last van een jeukende hoofdhuid, en Big van Lush vond ik daarom erg fijn om afwisselend met een andere (willekeurige) shampoo te gebruiken. Geen wonder dus dat deze Hair Scrub, die goedkoper te scoren valt door de vele kortingscodes die The Body Shop in haar nieuwsbrieven stopt, mijn interesse heeft kunnen wekken…

Fuji Green Tea Cleansing Hair Scrub van The Body Shop, € 18. 

Velours puff van Barbara Hoffman, via Parfuma of Di3.

Sinds ik Tati en RachhLoves over een “velours puff” zie praten, ben ik al op zoek naar een. Ik experimenteer al even met verschillende manieren om mijn setting poeder aan te brengen en voorlopig vind ik het mooiste resultaat wanneer ik met een kleine taps toelopende kwast poeder aanbreng hoog op het voorhoofd, langs de neus en de mondplooien, en de slapen (want anders wordt mijn haar snel vet). In plaats van te vegen, tap ik de kwast op de huid, wat zorgt voor een perzikzachte finish. (Al kan mijn nieuwe crème van Caudalie daar ook wel mee te maken hebben…)

Either way, een fluwelen sponsje zou je poeder nog beter in je huid werken en het teveel wegnemen. En voor zo’n klein prijsje (‘t is gelukkig geen Beauty Blender) hoef je natuurlijk niet te sukkelen.

Fluwelen sponsje (set van twee stuks) van Barbara Hoffman, € 2,40 bij Parfuma of +/- € 3,70 bij Di.

Blush & Glow Kit, £ 20 via Cult Beauty4.

Hoe langhoudend de formule ook, de highlighter op mijn cupidoboog is altijd het eerste deel van mijn make-up dat verdwijnt. Logisch ook natuurlijk omdat ik de hele dag alles wat los en vast zit opvreet. Ik aas al langer op een mini highlighter van Becca (£ 15 als je ‘m afzonderlijk koopt) om in mijn tas te stoppen maar toen ik ‘m in set zag met een blush voor £ 5 meer, was de beslissing gemaakt.

Blush & Glow Kit van Becca, £ 20 via Cult Beauty

5.

Die ene confronterende foto in mijn review van de Serum foundation van The Ordinary blijft door mijn (gerimpelde) hoofd spoken. Noem het aanstelleritus maar ik ben toch geschrokken van hoe diep de lijnen in mijn voorhoofd en tussen mijn wenkbrauwen zijn geworden sinds pakweg een jaar geleden. Dit serum zou een peptide bevatten dat de spiertjes zomaar even lam legt. Zou mijn bitchy resting face er ook van opklaren? Is dit het einde van alle expressierimpels ter wereld? Wie zal het zeggen…

En als ik dan toch in de Kruidvat sta, grabbel ik ook een Super Lash Serum mee want de mijne is bijna op en ik heb geen zin om zonder wimpers te vallen.

Wrinkle Reducing Serum van Kruidvat Skin Science, € 5,29. 

Texture tonic van Aveda6.

Ik volg Aveda op Instagram voor de duizenden plaatjes van perfecte #beachwaves die er de revue passeren, en aangezien ik eeuwig op zoek ben naar de perfecte zoutspray om zelf die perfecte beach waves te creëren*, belandde deze in mijn virtuele mandje toen er weer eens een kortingscode te rapen viel.

Texture Tonic van Aveda, € 25 via Feel Unique

*Ik vind het Heel Stom dat mijn punten niet mooi stijl naar beneden vallen zoals bij de beach waves van dames met stijl haar. Niet dat een spray daarmee zal helpen, maar goed. One can only hope. 

Supernova Shadow in Walk of Fame van Colourpop7.

Colourpop is een merk dat, waarschijnlijk mede door z’n kleine prijsjes, altijd op mijn radar staat. De Supernova Shadows doen een beetje denken aan Stila’s Magnificent Metals en we weten ondertussen waarschijnlijk wel dat ik nogal bezeten ben met glitteroogschaduws. De kleurselectie vind ik niet opperbest, maar dat is omdat ik met Urban Decay’s Naked Heat in mijn stash geen oranje/rode tinten meer hoef. Alleen Walk of Fame lijkt in swatches redelijk neutraal.

Supernova Shadow in Walk of Fame van Colourpop, $ 7

Zo dat was het dan weer voor deze maand. Ik ben bijna trots op mezelf dat ik geen parfum op de lijst heb gezet. Die Mojave Ghost van in het vorige lijstje staat hier alvast op de kast, en ook de toner van The Ordinary is nu een vast onderdeel in mijn routine. (Babyzachte huid hierzo!?)

Mocht je benieuwd zijn naar een product dat je hier ergens in mijn wishlists of op Instagram spot, laat het mij vooral weten! Ik vraag me vooral af of ik wat meer met skincare moet gaan doen ?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pretty Sharp, a no-fuss beauty blog
Look, I get it. No one really reads beauty blogs anymore. But just like Gretchen just won't stop trying to make fetch happen, I won't ever give up on the written medium. Because there is just so much more to good makeup, skincare and fragrance than how they look as a prop in a photograph.

At Pretty Sharp you'll find honest beauty reviews, news bits along with occasional fashion/style/personal related articles. No clickbait. No bullshit
Pretty Sharp Logo

Beauty without the bs.

Disclaimer
Links marked with Affiliate link are affiliate links, meaning that when you purchase something through this link, the shop in question pays me a small commission.

The commissions earned go straight back into the website and cover about 5% of the anual fees to keep Pretty Sharp online.

If you choose to purchase through my links, I would like to thank you very much for your support!