Review: Skin Foundation Cushion Compact van Bobbi Brown

Als ik zou kunnen kiezen, stond ik iedere ochtend op met Edvard Grieg’s Morning Mood, een kopje matcha thee en een smoothie bowl ter ontbijt, terwijl ik rustig mijn dagelijke make-upje tot een heus ritueel verhef. Helaas tikt de klok vaak tot kwartje voor nu-moet-ik-echt-vertrekken voor ik besluit mijn bed uit te rollen. Ik ben géén ochtendmens, en mijn routine beperkt zich dan ook tot de bare necessities. Cue een goede cushion foundation: een paar keer deppen en je bent klaar.

Review: Skin Foundation Cushion Compact van Bobbi Brown in 01 Porcelain

De Skin Foundation Cushion Compact SPF 35 biedt je volgens Bobbi Brown een lichte tot medium dekking en een lumineuze finish. Cafeïne en lychee- en roze zilverboomextract zouden je huid in combinatie met de SPF 35 beschermen tegen vervuiling en UV-straling.

Of je hier ook écht medium dekking uithaalt, tja, ik weet niet of ik het daarmee eens ben. In principe kan je de foundation best goed opbouwen, maar aangezien er maar 13 g product in het sponsje zit, en je dat sponsje met geen mogelijkheid van de wereld ooit helemaal opgebruikt krijgt, denk ik dat je deze cushion best gewoon gebruikt waar ie voor dient: een every day lichte foundation om je huid net dat ietsje meer te geven. Ik heb trouwens de kleur 01 Porcelain.
Pluspunt: je kan de “capsule” vervangen om nodeloos afval te voorkomen. Yay!

Review: Skin Foundation Cushion Compact van Bobbi Brown in 01 Porcelain

Het verschil is niet enorm, maar wel zichtbaar: de minimale rode vlekjes op mijn wang zijn gemaskerd en doffe huid (vooral rond mijn mond) ziet er een heel stuk frisser uit. Meer dan dat vind ik ook niet nodig. Nog een klein beetje concealer onder mijn ogen en wat blush en ik ben good to go. Ik gebruik trouwens het meegeleverde sponsje om de foundation aan te brengen. Een beauty blender nat maken en nadien uitspoelen is me gewoon te veel gevraagd op een vroege ochtend.

Review: Skin Foundation Cushion Compact van Bobbi Brown in 01 Porcelain

Zeker voor een foundation zo licht in textuur en dekking als deze blijft hij erg goed zitten. Ook zonder poeder blijft ie de hele werkdag lang mooi, met hoogstens wat slijtage op en rond mijn neus. Wordt het een warme (lees: zweterige) dag, dan verstuif ik wat Urban Decay Chill setting spray overheen om ervoor te zorgen dat mijn make-up niet wegsmelt. Ter info: mijn huidtype is dankzij een strak huidverzorgingsritueel (daar maak ik dan wel weer tijd voor ‘s ochtends) normaal.

Het enige en meteen ook vrij grote nadeel? Die prijs. Jongens, die prijs. De compact kost je € 49, voor een navulling alleen betaal je € 36. Als je in je achterhoofd houdt dat een cushion ongeveer de helft van het volume van een traditionele flacon foundation bevat, dan voel je je best gejost, om het maar even in plat Vlaams te zeggen.

Poor guy not making it rain

Voor wie niet staat te springen voor het cushion format, bestaat de Skin Foundation in een gelijkaardige formule ook in een simpele pompflacon, met 30 ml voor € 47.

Zou ik de capsule kopen? Met een goeie kortingscode op lookfantastic acht ik de aanschaf mogelijk ?

Shop de Skin Foundation Cushion Compact van Bobbi Brown bij de Bijenkorf voor € 49 of bij Lookfantastic voor € 41,45. In België ligt Bobbi Brown o.a. bij Parfuma en Cosmeticary in de winkels en zijn er stand alone stores in Antwerpen, Brussel en Gent.

Disclaimer: dit product is een PR sample. Samples worden vrijblijvend verstuurd door merken en bedrijven om getest te worden. Reviews op Pretty Sharp zijn echter steeds zo objectief mogelijk.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pretty Sharp, a no-fuss beauty blog
Look, I get it. No one really reads beauty blogs anymore. But just like Gretchen just won't stop trying to make fetch happen, I won't ever give up on the written medium. Because there is just so much more to good makeup, skincare and fragrance than how they look as a prop in a photograph.

At Pretty Sharp you'll find honest beauty reviews, news bits along with occasional fashion/style/personal related articles. No clickbait. No bullshit
Pretty Sharp Logo

Beauty without the bs.

Disclaimer
Links marked with Affiliate link are affiliate links, meaning that when you purchase something through this link, the shop in question pays me a small commission.

The commissions earned go straight back into the website and cover about 5% of the anual fees to keep Pretty Sharp online.

If you choose to purchase through my links, I would like to thank you very much for your support!