Review: Backtalk palet van Urban Decay

Een beetje klein, een beetje hooded en meestal voor de helft bedekt door mijn haar: mijn ogen zijn niet meteen prime real estate voor make-up. Je ziet mij dan ook nauwelijks met een uitgebreide ooglook en de oogschaduwreviews hier op deze blog zijn op één hand te tellen. Maar toen ik het all pink Backtalk palet van Urban Decay binnenkreeg, moest ik uiteraard een uitzondering maken.

Review: Backtalk Palette van Urban Decay

Het is niet dat ik het niet mooi vind he, oogschaduw. Integendeel. Ik weet gewoon niet zo goed hoe ik de geringe ruimte van mijn oogleden best benut zonder ik mijn ogen nóg kleiner doe lijken. Laat mijn review dan ook het antwoord zijn op de volgende vraag:

Is het Backtalk palet van Urban Decay geschikt voor beginners?

Weinig plaats op mijn oogleden + beperkte skills + compleet gebrek aan game plan. Met deze som verwacht ik niet meteen een grote verscheidenheid aan looks te kunnen creëren met dit palet. Naast de 8 oogschaduwtinten bevat Backtalk ook twee blushes en twee highlighters, die je natuurlijk ook gewoon op je ogen kan gebruiken. De rode draad? Die is roze, duh. Backtalk is namelijk de bestselling Vice Lipstick van het merk. Herkent iemand deze nog?

Twee jaar en ongeveer 12 kilo geleden…

Laat ons allereerst de blushes en highlighters tacklen. Ik lees en hoor vaak minder dan positieve meningen over de gezichtspoeders van Urban Decay, maar eerlijk, ik heb geen idee waarom. Alle vier de kleuren blenden prima en doen het op mijn huid heel goed. Op de foto’s draag ik Double Take als blush, Party Foul als highlighter en Low Key als blush topper. Ik had van iedere stap foto’s gemaakt maar het verschil is echt nauwelijks zichtbaar haha, dat heb je als je je make-up subtiel houdt.

Review: Backtalk Palette van Urban Decay

Cheap Shot, de donkerste blushkleur, leek me aanvankelijk iets te donker voor mijn huidskleur maar dat viel bij nadere inspectie heus mee. Mijn favoriete kleur zal het echter niet snel worden.

Vervolgens ging ik aan de slag met de oogschaduw. Ik gebruikte 3 Sheets, WTF, Backtalk, en sloot af met wat Attitude in de buitenste ooghoek. Het werd me al snel heel donker, maar de dieproze tinten brengen mijn ogen wel goed naar voren. Dit is het resultaat trouwens zonder primer, waardoor je wel nog goed mijn aders en oneffenheden ziet.

Review: Backtalk Palette van Urban Decay

Niet al te slecht gedaan, vind ik zelf. De oogschaduw bleef ondanks het hete weer ook erg mooi zitten. Qua gebruiksvriendelijk- en langhoudendheid een goeie 10/10 dus. Maar hoe veelzijdig is dit palet nu? Een nieuwe dag, een nieuwe look.

Met deze tweede poging hoopte ik een lichter, meer peachy resultaat te krijgen en lo and behold, het is een béétje anders, toch?!

Review: Backtalk Palette van Urban Decay

Wel merkte ik op dat Backtalk (op het gehele mobiele ooglid) ietsje stroever blendde zonder WTF eronder, met hier en daar wat patchiness tot gevolg. Ik gebruikte Shade op het onderste ooglid maar dat was geen succes wegens te hoog oogontstekingsgehalte. Het midden van mijn ooglid stipte ik aan met Bare voor een fonkelend accent.

Maar dan, als we de foto’s met elkaar vergelijken…

Review: Backtalk Palette van Urban Decay
Links de “donkere” look, rechts de meer “peachy” look.

Hoewel ik vond dat ik totaal verschillend tewerk ben gegaan, zijn de resultaten, eens mijn piepkleine ogen geopend zijn, héél gelijkend. Voor iemand met matige skills en weinig lidspace zoals ik is Backtalk door haar gebrek aan variatie misschien dus niet de meest voordelige koop. Ik zag echter heel diverse looks bij Tati, Samantha en Mariah – dames die iets vlotter tewerk gaan met shader en blender in de hand.

Of ik het Backtalk palet aanraad? Hoewel ‘ie op mijn laatste wishlist stond, zou ik ‘m met de kennis die ik nu heb zelf niet aanschaffen. Maar dat het een mooi en kwalitatief palet is, daar twijfel ik niet aan. Think wisely, zou ik zeggen. En spaar die centjes misschien voor het Born To Run palet (vanaf half augustus in de winkel!)…

BRB ik ga mijn oogschaduw skills verbeteren.

Disclaimer: dit product is een PR sample. Samples worden vrijblijvend verstuurd door merken en bedrijven om getest te worden. Reviews op Pretty Sharp zijn echter steeds zo objectief mogelijk.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pretty Sharp, a no-fuss beauty blog
Look, I get it. No one really reads beauty blogs anymore. But just like Gretchen just won't stop trying to make fetch happen, I won't ever give up on the written medium. Because there is just so much more to good makeup, skincare and fragrance than how they look as a prop in a photograph.

At Pretty Sharp you'll find honest beauty reviews, news bits along with occasional fashion/style/personal related articles. No clickbait. No bullshit
Pretty Sharp Logo

Beauty without the bs.

Disclaimer
Links marked with Affiliate link are affiliate links, meaning that when you purchase something through this link, the shop in question pays me a small commission.

The commissions earned go straight back into the website and cover about 5% of the anual fees to keep Pretty Sharp online.

If you choose to purchase through my links, I would like to thank you very much for your support!