Tata Harper, groene skincare nu bij Fin du Jour!

It’s not easy being green. Kermit’s gekende boodschap krijgt in deze dagen van plastic attacks, afschaffing van wegwerpbestek en niet te vergeten de opwarming van de aarde een geheel nieuwe betekenis. Beauty aficionados en luxepoezen met een groen geweten hoeven echter niet langer compromissen te sluiten: bij Tata Harper gaat kwaliteit, gebruikservaring en ecologische verantwoordelijkheid hand in hand. Sinds kort shop je de skincare bij Fin Du Jour. Hoog tijd voor een kennismaking!

Dit Canadese non-toxic merk kwam ongeveer een jaar geleden voor het eerst op mijn radar, toen ik research deed naar make-up artiest Violette, die steevast de Volumizing Lip and Cheek Tint als blush gebruikte: het begin van een romance met cream blushes en mijn interesse in die prachtige groene flacons.

De Tata Harper-bal ging aan het rollen toen de stiefvader van Tata een verpletterende diagnose kreeg: kanker. Op vraag van de artsen gooide de familie hun hele levensstijl om. Voor zijn genezing was het belangrijk zo clean mogelijk te gaan leven.

Ook Tata nam de boodschap ter harte en schakelde over naar green everything. Haar liefde voor luxe cosmetica kreeg een wrange nasmaak, maar de honger naar performante producten die ook aangenaam zijn om te gebruiken bleef. Wat in het schap stond bij de biologische supermarkt, kwam natuurlijk niet in de buurt van de Chanel en La Mer crèmes die ze voorheen gebruikte. Aldus zag het merk Tata Harper het licht.

Resurfacing Face Mask van Tata Harper, € 59 bij Fin Du Jour

Het sterproduct:
Resurfacing Mask

Dit glow enhancing masker is de chouchou van beauty editors bij Allure, Harper’s Bazaar en Into The Gloss. Je kan ‘m vergelijken met het Hydra Life Glow Better Fresh Jelly Mask van Dior – maar dan zonder overbodige chemicaliën uiteraard. Het masker voelt erg fris en aangenaam op de huid, een zachte bloemige geur. De peeling verhelpt ruwe huid, verstopte poriën en laat je, zoals beloofd, op en top stralen.

Resurfacing Mask, € 59

Vijf jaar en een stevige basis aan exclusieve, in house formules later kwamen de producten op de markt. “Tata Harper onderscheidt zich van de andere groene merken door het hoge aantal actieve ingrediënten,” vertelt Jessica Parker-Palmiero, Account Director voor Europa en het Midden-Oosten. “Natuurlijke skincare is vaak simpel en uitgepuurd, met één of twee zogenaamde steringrediënten die het werk doen. Bij Tata Harper is ieder ingrediënt een steringrediënt.”

Dat verklaart mede het gepeperde prijskaartje. “We willen volledige controle behouden over wat er in onze producten belandt,” vult Jessica aan. Van de allereerste chemische formule en het telen van de ingrediënten tot de verpakking en het verzenden: alles gebeurt op de pittoreske boerderij in Vermont. “Kwaliteitscontrole is enorm belangrijk. Voor de ingrediënten die we niet zelf kunnen telen werken we nauw samen met onze leveranciers.” Het merk draagt voor haar gebruik van natuurlijke ingrediënten en faire handel het ECOCERT certificaat.

Purifying Gel Cleanser van Tata Harper, € 68 bij Fin Du Jour

Vicky’s favoriet:
Purifying Gel Cleanser

Zeg nooit “zomaar” een gezichtsreiniger! Deze gel, mijn persoonlijke favoriet in het assortiment, heeft een verkoelend effect en een frisse en kruidig groene geur. De textuur lijkt erg op een olie en verandert bij contact met water in een zijdezachte melk die vervuiling en onzuiverheden wegwast.

Purifying Gel Cleanser, € 68

Tot slot vroeg ik Jessica om tips voor wie zijn of haar levensstijl net als Tata wil “vergroenen”. “Begin met je huishoudelijke schoonmaakproducten, je gezichtsreiniger en je deodorant.” Toevallig ben ik al even op zoek naar een goeie natuurlijke deodorant. “Probeer die van Schmidt’s! Het is niet makkelijk een goeie cleane deodorant te vinden, maar Schmidt’s is een tried and true favourite!”
Deodorant, check. En hoe doen we al die groene kennis op? “Het internet is een mijnenveld voor dit soort zaken. Baseer je niet op productomschrijvingen en meningen maar zoek elk ingrediënt afzonderlijk op. Bestudeer wat ze zijn en gebruik je gezond verstand om te beoordelen of het in je skincare hoort of niet.” Formaldehyde en afgeleiden van petroleum bijvoorbeeld zijn duidelijke no-go’s.
Geen zin in research? “Stap naar een gespecialiseerde retailer en vraag daar om raad.”

Afspraak dus bij Fin Du Jour Kortrijk, Gent, Antwerpen of online!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pretty Sharp, a no-fuss beauty blog
Look, I get it. No one really reads beauty blogs anymore. But just like Gretchen just won't stop trying to make fetch happen, I won't ever give up on the written medium. Because there is just so much more to good makeup, skincare and fragrance than how they look as a prop in a photograph.

At Pretty Sharp you'll find honest beauty reviews, news bits along with occasional fashion/style/personal related articles. No clickbait. No bullshit
Pretty Sharp Logo

Beauty without the bs.

Disclaimer
Links marked with Affiliate link are affiliate links, meaning that when you purchase something through this link, the shop in question pays me a small commission.

The commissions earned go straight back into the website and cover about 5% of the anual fees to keep Pretty Sharp online.

If you choose to purchase through my links, I would like to thank you very much for your support!