Review: Primark Pure Glow Palette en Iridescent Highlighter

Laat ik maar gewoon eerlijk zijn: ik ben geen Primark-meisje. Niet uit snobisme, maar uit zelfbescherming. Alles is zo goedkoop dat ik in een vlaag van waanzin mijn hele mandje volgooi, een relatief gepeperde rekening betaal en buitenkom met een tas vol spullen waar ik, enkele maanden later, niks écht van heb gebruikt. Dit overkwam mij één keer, na een bezoek aan de Primark in Luik in 2011. Sindsdien heb ik er niks meer gekocht, zelfs geen sok. Van het nieuws dat binnenkort een Primark in Antwerpen opent, krijg ik het dus niet bijster warm.

Primark PS... Insta Girl Iridescent Highlighter en Pure Glow Highlighter Palette: Swatches & ReviewToen ik laatst echter in Amsterdam was voor de Hema persdag en ik nog wat tijd over had na een blitsbezoek aan de Nars-counter in de Bijenkorf, liet ik me verleiden om nogmaals in die vreemde dimensie te stappen die Primark heet. Het gelijksvloers is een budgetvriendelijk beauty-walhalla. Je betaalt er nauwelijks met geld, maar wel met tijd, geduld en een klein beetje van je waardigheid. Ongeveer 80% van de producten die ik zag vertoonden al gebruikssporen, en ik zag zelfs klanten voor de ogen van vriendelijke medewerkers ongeschonden doosjes openmaken, terwijl er letterlijk 15 dezelfde paletjes al geopend waren.

Toch ben ik er, dankzij de hulp van één van de aardige medewerkers, in geslaagd twee ongeopende highlighters te vinden: het PS… Pure Glow Highlighting Palette (€ 7) en PS… Insta Girl Iridescent Highlighter (€ 8).

Primark PS... Pure Glow Highlighting PalettePrimark PS... Insta GIrl Iridescent Highlighter in Champagne, € 7
Het was me meteen duidelijk dat Glimmer en Firefly uit het palet me te donker zijn op de jukbeenderen te dragen. Eerlijk gezegd kom ik er ook nooit toe die kleuren dan maar op het ooglid te gebruiken. Jammer, maar Desert en Eden zijn me mooi genoeg om die € 7 te verantwoorden. Iedere pan bevat trouwens 7 gram.

Primark PS... Insta Girl Iridescent Highlighter en Pure Glow Highlighter Palette: Swatches

Omdat de PS… Insta Girl Iridescent Highlighter gebakken is, voelt het poeder nogal stroef aan, een beetje zoals Soft & Gentle van M.A.C. Dat heeft echter geen invloed op hoe hij er op je huid komt uit te zien. De kleur valt in de swatch hierboven, net als Eden, weg op mijn huid. Een perfecte match voor een mooie, naturelle glow dus!
De poeders in het palet zijn werkelijk zijdezacht. Niks op aan te merken.

Primark PS... Insta Girl Iridescent Highlighter en Pure Glow Highlighter Palette: Swatches & Review
Enkel foundation en blush

Primark PS... Insta Girl Iridescent Highlighter en Pure Glow Highlighter Palette: Swatches & ReviewEden op de jukbeenderen

Primark PS... Insta Girl Iridescent Highlighter en Pure Glow Highlighter Palette: Swatches & Review
Desert in de ooghoeken en de Iridescent Highlighter in Champagne op de neus en cupidoboog

Primark PS... Insta Girl Iridescent Highlighter en Pure Glow Highlighter Palette: Swatches & Review
En de volledige make-uplook

Heel eerlijk: ik was klaar om een heel erg kritische review te schrijven maar ik kan geen enkel negatief punt verzinnen. Oké, de kleurselectie van het palet is nogal all over the place, maar verder? Doorheen de dag vermindert de intensiteit wel een beetje, maar deze poeders moeten zeker niet onderdoen voor mijn favorieten van M.A.C en Bobbi Brown. Ik ben onder de indruk, en krijg het al ietsje warmer van die naderende opening van Primark in Antwerpen…

Zo, deze review hadden jullie al even van me tegoed. Wat nog volgt: de Paperlight Cream Eye Color van Shiseido, de Dior Addict Lip Tattoo en enkele producten die te zien waren in de post met alle nieuwe launches van Urban Decay, Maybelline en L’Oréal… Stay tuned!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pretty Sharp, a no-fuss beauty blog
Look, I get it. No one really reads beauty blogs anymore. But just like Gretchen just won't stop trying to make fetch happen, I won't ever give up on the written medium. Because there is just so much more to good makeup, skincare and fragrance than how they look as a prop in a photograph.

At Pretty Sharp you'll find honest beauty reviews, news bits along with occasional fashion/style/personal related articles. No clickbait. No bullshit
Pretty Sharp Logo

Beauty without the bs.

Disclaimer
Links marked with Affiliate link are affiliate links, meaning that when you purchase something through this link, the shop in question pays me a small commission.

The commissions earned go straight back into the website and cover about 5% of the anual fees to keep Pretty Sharp online.

If you choose to purchase through my links, I would like to thank you very much for your support!