Getest: De Benefit Brow Bar

Ik beken: als het op mijn wenkbrauwen aankomt, modder ik eigenlijk maar wat aan. Ze zijn dik en rommelig, de stugge haartjes in groten getale aanwezig. Ze groeien snel, heel snel, waardoor ik wekelijks verdwaalde haren wegpluk en bijna elke dag het gazon aan dons tussen mijn wenkbrauwen moet onderhouden. Maar een weloverwogen vorm hebben ze niet. Hoog tijd om daar verandering in te brengen…

Het concept

Het Amerikaanse Benefit is een pionier in het vak. De Brow Bars en hun Brow Services waren al gerenommeerd lang voor de Instagramwenkbrauw een begrip werd en pincetten massaal verruild werden voor potlood, poeder en gel. Bigger is better is hier de leuze en de Brow Specialists staan dan ook onder strikte instructies om zo weinig mogelijk haartjes weg te harsen, voor een natuurlijk resultaat.

GETEST: De Brow Bar van Benefit review
© Benefit Cosmetics

“Beginnen doe we altijd met Brow Mapping”, vertelt mijn Brow Specialist Karin. “Met een potlood op je neusvleugel, recht naar boven wijzend, duid je het begin van je wenkbrauw aan. Het hoogste punt ligt op de denkbeeldige lijn van je neusvleugel naar je pupil. De staart eindigt op de lijn die door je neusvleugel en je ooghoek loopt.”

Je kan het hele proces, van Brow Mapping tot het bijtekenen van je nieuwe wenkbrauwen, volgen met de spiegel in de hand, zodat je later thuis zelf aan de slag kan met pincet en je favoriete wenkbrauwproduct.

Doei haartjes

De streepjes zijn getekend, de was wordt opgewarmd. Om mij gerust te stellen, krijg ik wat van het plakkende goedje op mijn onderarm, zodat ik weet wat me te wachten staat. Dit is namelijk de eerste keer dat ik eender welk lichaamsdeel laat harsen, en hoewel het plukken met een pincet me niks doet, baart warme was boven mijn ogen me toch een beetje zorgen.
De strip gaat erop, de was wordt afgetrokken. Het voelt een beetje alsof je getikt word met een elastiekje: nauwelijks pijn te noemen dus.

Nog steeds met de spiegel in mijn hand, wordt het gebied tussen mijn wenkbrauwen eerst aangepakt. Het wegnemen van de donshaartjes zorgt ervoor dat het eindresultaat nog netter oogt én dat je foundation mooier zit. Daarom wordt ook het dons boven en naast je wenkbrauwen zorgvuldig verwijderd.

De wasstrip wordt eraf getrokken. Oef, dit is al wat intenser dan de demonstratie op mijn hand.

Doet het pijn?

Dan is het tijd voor mijn ‘moeilijke’ wenkbrauw. “We hebben allemaal een goede en een slechte wenkbrauw”, aldus Karin. Ze vertelt dat, net zoals weerborstels in je haar, koppige wenkbrauwhaartjes ontstaan in de baarmoeder. The more you know

Alles gaat naar verwachting, tot de laatste zone: de onderkant van m’n wenkbrauw, aan de kant van de slapen. Kleinzerig ben ik niet, maar ik moet bekennen dat dit toch pijn doet. Omdat ik veel vet heb in mijn bovenste oogleden, is het moeilijk om ze strak te trekken. En laat dat strak trekken nu net de beste manier zijn om de pijn te vermijden. Ai ai ai. Dat belooft voor mijn andere, vollere wenkbrauw, waar meer haartjes verwijderd moeten worden.

Met de tanden stevig op elkaar geklemd, doorsta ik ook het waxen van mijn linkerwenkbrauw. Ik ga me niet sterker voordoen dan ik ben: waar veel haartjes weg moeten, is de pijn kort maar krachtig. Maar het resultaat? Daar ben ik van onder de indruk. Mijn oogleden lijken gelift en mijn blik is frisser.

GETEST: De Brow Bar van Benefit review, voor en na

Het verdict

Ik ben overtuigd en ik ben niet alleen. Wie de Brow Service heeft uitgeprobeerd, spreekt steevast van een aangename ervaring. “Bij Benefit willen we onze klanten op hun gemak stellen door een vriendschappelijke sfeer te scheppen. We zijn gewoon meisjes onder elkaar, dat gevoel willen we versterken door de vrolijke aankleding van onze Brow Bars”, vertelt de Belgische National Brow Artist Jessika Ben Habib.

De Benefit Brow Bars vind je in de Antwerpse, Gentse en Brusselse vestigingen van Inno. Voor het harsen en stylen van je wenkbrauwen betaal je €22. Voor €32 worden je wenkbrauwen ook geverfd. Voor het beste resultaat herhaal je de behandeling best maandelijks.

Foto’s door Trix Eden Breuls.

Disclaimer: De auteur publiceerde dit artikel eerder al op marieclaire.be. 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pretty Sharp, a no-fuss beauty blog
Look, I get it. No one really reads beauty blogs anymore. But just like Gretchen just won't stop trying to make fetch happen, I won't ever give up on the written medium. Because there is just so much more to good makeup, skincare and fragrance than how they look as a prop in a photograph.

At Pretty Sharp you'll find honest beauty reviews, news bits along with occasional fashion/style/personal related articles. No clickbait. No bullshit
Pretty Sharp Logo

Beauty without the bs.

Disclaimer
Links marked with Affiliate link are affiliate links, meaning that when you purchase something through this link, the shop in question pays me a small commission.

The commissions earned go straight back into the website and cover about 5% of the anual fees to keep Pretty Sharp online.

If you choose to purchase through my links, I would like to thank you very much for your support!