Review: Kruidvat Super Lash Serum voor langere wimpers

Weinig schoonheidsidealen zijn zo universeel als lange, volle wimpers. Overal ter wereld geven vrouwen hopen geld uit aan de nieuwste mascara’s, wimperextensions, lash lifts en serums. Ieders favoriete drogist Kruidvat kwam daarom ook met zijn eigen wimperwondermiddel. Het Super Lash Serum is een betaalbaar alternatief voor het bekende en gelauwerde Revitalash, maar of het ook werkt…?

Werking

Zoals wel vaker het geval is in de cosmetica, vindt het actieve bestanddeel bimatoprost zijn oorsprong in de farmaceutica. Het product wordt al jaren gebruikt in oogdruppels om een verhoogde oogdruk binnen de perken te houden. Naast mogelijkheid tot irritatie, verdonkeren van de kleur van de iris en verkleuring van de huid, behoort ook verbeterde wimpergroei tot de bijwerkingen van bimatoprost oogdruppels.

Breng je het product echter één keer per dag spaarzaam aan op de bovenste wimperrand – in tegenstelling tot wel drie keer per dag een druppel rechtstreeks in het oog – dan zijn de risico’s miniem. De grootste speler onder de wimperserums, Revitalash, elimineerde bimatoprost toch van de ingrediëntenlijst en verving het door het gepatenteerde Biopeptin Complex. Het prijskaartje? 109 euro voor 3,5 ml, voldoende voor zes maanden lang mooie wimpers.

Het Super Lash Serum van Kruidvat gebruikt wel bimatoprost. Een sacharidencocktail voorkomt echter huidirritatie en omdat bij correct gebruik het product niet in het oog komt, is de kans op bijwerkingen van de lage concentratie bimatoprost minimaal.

Review: Kruidvat Super Lash Serum voor langere wimpers: voor en na, getest
Kruidvat

Gebruik

De tube doet denken aan een eyeliner. Met het kwastje breng je ’s avonds een kleine hoeveelheid van het serum aan op je bovenste wimperrand. Het serum is waterachtig en compleet doorzichtig. De kuur duurt zestien weken, nadien gebruik je het serum nog drie à vier keer per week ter onderhoud.

Het verdict

Het serum kreeg meteen een vast plaatsje tussen mijn toner en nachtcrème, kwestie van die extra stap in mijn avondroutine niet te vergeten. Na slechts twee à drie weken consequent gebruik merk ik dat mijn wimpers zich makkelijker laten scheiden wanneer ik het mascaraborsteltje erdoor haal. Na een maand hebben mijn wimpers al een indrukwekkende lengte.

Review: Kruidvat Super Lash Serum voor langere wimpers: voor en na, getest

Inmiddels zijn we ruim vijf maanden verder en merk ik geen nare bijwerkingen op. Hoewel het verschil in belichting in de twee foto’s anders doet geloven, zijn mijn ogen nog steeds dezelfde kleur bruin. Mijn oogleden zijn nooit rood of geïrriteerd geweest. En mijn wimpers? Die zijn langer, voller en houden de krul beter. Voor de volledigheid gebruikte ik voor beide foto’s de Volume Reveal mascara van Bourjois. Het mag duidelijk zijn: het Kruidvat Super Lash Serum blijft op mijn badkamerkast staan.

Disclaimer: De auteur publiceerde dit artikel eerder al op marieclaire.be. 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pretty Sharp, a no-fuss beauty blog
Look, I get it. No one really reads beauty blogs anymore. But just like Gretchen just won't stop trying to make fetch happen, I won't ever give up on the written medium. Because there is just so much more to good makeup, skincare and fragrance than how they look as a prop in a photograph.

At Pretty Sharp you'll find honest beauty reviews, news bits along with occasional fashion/style/personal related articles. No clickbait. No bullshit
Pretty Sharp Logo

Beauty without the bs.

Disclaimer
Links marked with Affiliate link are affiliate links, meaning that when you purchase something through this link, the shop in question pays me a small commission.

The commissions earned go straight back into the website and cover about 5% of the anual fees to keep Pretty Sharp online.

If you choose to purchase through my links, I would like to thank you very much for your support!