Review: Gelée Nettoyante en Masque Charbon van Payot

Gelée Nettoyante en Masque Charbon van Payot

De iconische Pâte Grise van Payot heeft er twee zusjes bij. Daarmee telt het gamma voor de gemengde tot vette huid 9 producten die op efficiënte wijze puistjes bestrijden.

De Gelée Nettoyante en Masque Charbon (reinigende gel en houtskoolmasker, voor wie in het Frans niet verder geraakt dan fromage, croissant en baguette) bouwen verder op het succes van Pâte Grise, een doelgerichte verzorging die ervoor zorgt dat beginnende puistjes sneller “rijpen” en uitdrogen. Dat klinkt zo goor, but so good.

Ik had zo mijn twijfels of deze producten geschikt zouden zijn voor mijn normale tot droge huid. Plan B was om ze mooi door te schuiven naar mijn iets-meer-talg-producerende vriend, hoewel die niet houdt van schuimende reinigers, want “te agressief”. Twee keer raden wie meteen om was en zowat de helft van de fles erdoor heeft gejaagd. Juist ja.

Gelée Nettoyante van Payot, € 21Gelée Nettoyante

Payot beschrijft de Gelée Nettoyante als een schuimende perfectionerende gel. De reiniger bevat kleine bolletjes actieve kool die knappen bij contact met de huid. Daarnaast bevat de formule ook extract van muntblaadjes uit Chili en zinkextract. Munt stimuleert de bloedcirculatie en zink werkt ontstekingsremmend en bacteriewerend.

Al bij het eerste gebruik was ik blij op te merken dat de bolletjes in de tube géén scrubdeeltjes zijn en je huid dus niet beschadigen. Het parfum is zacht bloemig, fris en subtiel afwezig: me gusta! Een nootje product creëert genoeg mousse om je gelaat en hals te wassen. Een trekkend gevoel na het spoelen en drogen zou erop wijzen dat de formule te uitdrogend is voor mijn huidtype, maar mijn gezicht voelt schoon en comfortabel. Goed hydrateren na deze reiniger is voor mij een must, maar hey, dat is het altijd. 11/10 would use again. En mijn vriend dus ook.

Masque Charbon van Payot, € 26Masque Charbon

Shark week naderde en Auntie Flo had d’r komst al aangekondigd met een paar onderhuidse pukkels. PMS is het enige moment waarop ik wel eens last heb van puistjes (blessed be!) dus nam ik een kwartiertje tijd voor het Masque Charbon, een “ultra-absorberende, matterende verzorging”. Houtskool van Japanse eik en kaolien (een kleisoort) trekken overtollig talg en onzuiverheden uit je poriën, waardoor het ontstaan van puistjes wordt voorkomen en de grootte van aanwezige gasten aanzienlijk vermindert.

Na 10 minuutjes voelt de dikke laag zwarte prut droog en trekkerig aan. Even vreesde ik voor irritatie, maar eens mijn gezicht afgespoeld was voelde mijn huid fris, fruitig en glad aan. Erg verstopte poriën heb ik niet, maar bij nadere inspectie merkte ik wel op dat dit maskertje ze schoner deed ogen. Fast forward naar enkele dagen verder: één van die twee onderhuidse pukkels heeft het tot het oppervlak gehaald, maar sterft een snelle dood. I am pleased, very pleased.

Gelée Nettoyante, € 21
Masque Charbon, € 26
Payot is verkrijgbaar bij o.a. iU en Douglas.

Disclaimer: deze producten zijn PR samples. Samples worden vrijblijvend verstuurd door merken en bedrijven om getest te worden. Reviews op Pretty Sharp zijn echter steeds zo objectief mogelijk.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Disclaimer
Links marked with Affiliate link are affiliate links, meaning that when you purchase something through this link, the shop in question pays me a small commission.

The commissions earned go straight back into the website and cover about 5% of the anual fees to keep Pretty Sharp online.

If you choose to purchase through my links, I would like to thank you very much for your support!
Pretty Sharp Logo

Beauty content that delves deeper. No bullshit attached.