9 feestlooks voor Oud & Nieuw

Feestelijke make-uplooks voor Oud & Nieuw

Wel een outfit klaar, maar nog geen make-up? I got you fam. Omdat het niet altijd winged liner en rode lippen moeten zijn, speurde ik Instagram af voor enkele feestelijke looks die helemaal 2018-proof zijn.

Een bericht gedeeld door Patrick Ta (@patrickta) op

1. Matchy matchy

Citeer me niet als je van plan bent je riem met je tasje met je schoenen te matchen, maar voel je vooral vrij om je oogschaduw af te stemmen op een kleur in je outfit. Selena Gomez deed het in het oranje en Rihanna kleurde zelfs haar blush in een zacht lavendel.

Patrick Ta kleurde Olivia Munn’s onderste wimperlijn fris muntgroen. Klik vooral verder op z’n Instagrampagina en kwijl weg bij al die perfecte huidjes en jaloersmakende blending skills.
Tip: gebruik nadat je de kleur hebt aangebracht een blendingkwast met een fijn los poeder om je oogschaduw mooi uit te werken.

2. Glitter underliner

Want de pret stopt niet op het ooglid! Sue bracht 3D Silver Glitter van M.A.C aan onder het oog, voor een extra speels effect. Of je nu losse glitters, pressed glitter of zelfs gewoon een erg glitterende oogschaduw gebruikt, een aangepaste primer is cruciaal!

3. Glitter wenkbrauwen

Side note: zal glitter de winged liner van 2019 worden? Nog voor de trend weer afgeschreven is*, breng een keer wat glitter aan in je wenkbrauwen cus yolo. Let ook op de oranje liner op de waterlijn! ?

* Je doet natuurlijk he-le-maal wat je zelf wil, wanneer je het wil.

4. Koningsblauw

Niet alleen kokette dametjes dragen blauwe oogschaduw. Met een goede, donkere basis en grafische vormen en lijnen lijkt het resultaat absoluut niet op de favoriete ooglook van tante Marina. Beloofd!

MUA Beau Nelson (klik voor close-up) gebruikte Pat McGrath’s Blitz Blue uit het Subliminal Mothership palet en Astral Blue uit de Dark Star Eye Kit. Je zou er bijna $ 215 (!!!!) voor neerleggen…

5. Pastel

Voor de Grinches onder ons die eerder winterfee-vibes dan Kerstmanvibes willen opzoeken: noch de kleurcombinatie, noch het gebrek aan intensiteit van deze ooglook is typisch aan de eindejaarsfeesten. Platinablonde lokken zijn optioneel (maar wel heel mooi).

MUA Hrush Achemyan (klik voor close-up) maakte Kylie Jenner op met diens Kerstcollectie. Uit het Nice palet gebruikte ze waarschijnlijk Miracle en Macaroon voor de perzikkleurige basis en Blizzard voor de paarse zweem glitter. Lipgloss in de kleur Butter geeft de oogleden een glansje (maar verpest waarschijnlijk ook de hele ooglook als je van plan bent te knipperen ‘m langer dan 10 minuten te dragen).

6. Tropische kleuren

Of je hebt helemáál schijt aan het winterse gevoel en drukt je verlangen te gaan overwinteren in Barbados uit door middel van een knallende ooglook in levendige kleuren. Boek voor mij een enkeltje mee plz ?

7. Fonkelende ogen

Voor de première van Pitch Perfect 3 droeg Urban Decay-gezicht Ruby Rose niet alleen een prachtige jurk maar ook de mooiste lichtjes rond haar ogen.

MUA Jo Baker bracht het 24/7 Glide-On Eye Pencil aan in de kleur Cuff, een helder metallic zilver, net boven en onder de pupillen om Ruby’s blik helemaal op te lichten. Een even ijzige highlighter op de cupidoboog, een flawless matte huid en een stel dikke nepwimpers maakten de look af.

8. 70s Bronzed Goddess

Perfect voor bij je bohemian jurkje: een flinke dosis bronzer, vederachtige wenkbrauwen en een zachte smoky eye. (Klik voor close-up!) Gebruikte producten (alles is Bobbi Brown):

Caviar & Rubies Eye Shadow Palette, Moon Glow Highlighting Powder, Stonestreet Bronzing Powder en Bare Pink Luxe Lip Color.

Ik ga er spontaan voor op zoek naar mijn mooiste bronzer…

9. Robijnrood

Tenslotte deze prachtige look met mini-tutorial door Peter Philips en zijn heerlijke Flemlish. Het accent van de Antwerpenaar klinkt me zo bekend in de oren dat ik me afvraag of hij net als ik afkomstig is uit de Rupelstreek (Boom city represent)… Ik ben in ieder geval trouwe kijker van Dior’s content en Philips’ creaties zijn stuk voor stuk zo mooi en vooral: draagbaar! Me gusta!

Voor deze rode make-up look gebruikte hij het 5 Couleurs oogschaduwpalet in 857 Ruby en de Dior Addict Ultra-Gloss in 212 Gold Essence (hebben!) en 778 Ruby Essence.

Zelf ga ik waarschijnlijk voor mijn Stila Glitter & Glow Magnificent Metals oogschaduw en een wat lippenbalsem, aangezien ik er vrij zeker van ben dat ik nog voor middernacht uitgeteld op de bank lig door een overdaad aan Chinees en cava. Goeie mix.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pretty Sharp, a no-fuss beauty blog
Look, I get it. No one really reads beauty blogs anymore. But just like Gretchen just won't stop trying to make fetch happen, I won't ever give up on the written medium. Because there is just so much more to good makeup, skincare and fragrance than how they look as a prop in a photograph.

At Pretty Sharp you'll find honest beauty reviews, news bits along with occasional fashion/style/personal related articles. No clickbait. No bullshit
Pretty Sharp Logo

Beauty without the bs.

Disclaimer
Links marked with Affiliate link are affiliate links, meaning that when you purchase something through this link, the shop in question pays me a small commission.

The commissions earned go straight back into the website and cover about 5% of the anual fees to keep Pretty Sharp online.

If you choose to purchase through my links, I would like to thank you very much for your support!