Review: Crushed Lip Color Lipstick van Bobbi Brown

Ik heb genoeg lipsticks en hoef er geen meer te kopen. Ik heb genoeg lipsticks en hoef er geen meer te kopen. Ik heb genoeg lipsticks en hoef er geen meer te kopen. Ik heb genoeg lipsticks en hoef er geen meer te kopen. Oh, Bobbi Brown heeft een nieuwe lipstick, es kijken welk kleurtje ik ga bestellen… 

Review: Crushed Lip Color van Bobbi Brown

Bobbi Brown kan in mijn ogen weinig verkeerd doen. Ik hou van waar het merk voor staat, de campagnes, de styling van de modellen in de campagnes… Dat alles, terwijl ik er eigenlijk nog niet zo bijster veel producten van heb getest. Toen ik de Crushed Lip Color Lipsticks online zag verschijnen, heb ik mij slechts tot de eerst volgende financiële meevaller kunnen inhouden. Ik koos uiteindelijk voor Cherry, een diep bessenrood. Met 20% korting weliswaar.

De Crushed Lip Color Lipsticks zouden “het gevoel van een balsem combineren met de look van een lipstick. Hydraterende vitamine E en C en bijenwas zorgen voor een formule die vlotjes over de lippen glijdt en een matte satin finish geeft.”

In onderstaande video toont een Bobbi Brown makeup artist wat voor supercoole dingen je met de lipstick kan doen: layeren om je eigen kleur te creëren, een ombre lip, het just-bitten effect…

 

Marketingsgewijs heel goed aangepakt dus, want volgens mij kan je zowat al die dingen met een klassieke lipstickformule doen. Maar gooi ergens het woord “effortless” tegenaan en mij en mijn geld hebben ze in ieder geval al in hun zak gestopt.

De lipstick voelt inderdaad best balsemachtig, en ‘s avonds heb ik niet het gevoel dat mijn lippen droog zijn. Omdat de lipstick niet helemaal dekt, worden velletjes wel geaccentueerd: daar lijkt het pigment zich namelijk wat op te hopen. Zonder spiegel aanbrengen, daar waag ik me niet aan, tenzij voor een kleine touch-up na het eten.

Getest: Crushed Lip Color van Bobbi Brown

Ook om je lippen te overlijnen is dit niet de meest geschikte lipstick: op mijn bovenlip zie je makkelijk waar ik buiten de lijntjes heb gekleurd. Diep in de krochten van mijn make-uptasje vond ik een dubbelzijdig kwastje van Bourjois met een puntig sponsje, waarmee ik de randen van mijn onderlip heb geblend.

Het resultaat is hoe ik mijn lipstick het liefst zie: worn in, zacht glanzend als een balsem, een beetje sheer en makkelijk te blenden. Het is zeker geen ontzettend innovatieve formule, maar dit fluweelzachte effect is een aardige afwisseling van de matte, hard afgelijnde liplooks van de afgelopen jaren.

Getest: Crushed Lip Color van Bobbi Brown

Een Crushed Lip Color lipstick van Bobbi Brown kost je € 28 bij o.a. Parfuma, Douglas, De Bijenkorf… Heb je geen zin om zo’n smak geld uit te geven, kan je opteren voor een old school romige, satin finish lipstick van Maybelline (Color Sensational) of L’Oréal (Color Riche). Hap flink in een tissue om de glans af te zwakken en je hebt een gelijkaardig resultaat voor minder dan de helft van de prijs. Maar hey, het is bijna Kerst, en dan is een luxueuze lipstick een mooi cadeautje.

Treat Yo Self

Laten jullie je wel eens vangen door goeie marketing?

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Disclaimer
Deze site bevat affiliate links. Wanneer je op deze links klikt en iets koopt, krijgt Pretty Sharp een kleine commissie.

Voorlopig is de totale opbrengst sinds oktober 2017 genoeg om 3% van de jaarlijkse hostingkosten te betalen.
Pretty Sharp Logo

Beauty content that delves deeper. No bullshit attached.